Skip to Content
Wie wordt de nieuwe MNM Rising Star?

Wie wordt de nieuwe MNM Rising Star?

3 finalisten in MNM-zoektocht naar nieuw muzikaal talent

Vlaanderen barst van het muzikale talent. Op het wereldwijde web vinden we de meest wonderbaarlijke muzikale parels, om nog maar te zwijgen van het muziektalent dat elke ochtend onder de douche ontluikt.

Om dat verborgen talent bloot te leggen, startte VRT-jongerenzender MNM voor het derde jaar op rij zijn zoektocht naar hét strafste nieuwe muzikale talent in Vlaanderen. Alle MNM-luisteraars konden de afgelopen weken muzikaal talent dat dringend ontdekt moest worden met de radiozender delen.

Na een succesvolle inschrijfperiode heeft de MNM-jury 3 finalisten geselecteerd. Die finalisten werden vanochtend bekendgemaakt in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Vanaf nu kan iedereen een hele week lang stemmen op zijn of haar favoriet. Op maandag, dinsdag en woensdag gaan de finalisten samen met MNM-dj Laura Govaerts op pad om op een bomvolle spitstrein hun cover te spelen en promo te voeren. Op donderdag 3 oktober weten we wie de MNM Rising Star 2019 wordt. Stemmen kan tot donderdag 3 oktober 17.00 uur via de MNM app.

In 2017 werd zangeres OT - Olivia Trappeniers - de eerste MNM Rising Star en dat leidde onder meer tot een samenwerking met Regi, meerdere Big Hits op MNM, en een platencontract. Vorig jaar nog ging INE met de titel lopen. Zij tekende intussen een platencontract bij Universal, wat de start betekende van een succesvolle muzikale carrière. 

Finalisten MNM Rising Star 2019 © MNM
Finalisten MNM Rising Star 2019 © MNM

3 finalisten

Chapter Two

Grego Van Holderbeke en Lennert Haenen © MNM
Grego Van Holderbeke en Lennert Haenen © MNM
 • De twee beste vrienden Grego Van Holderbeke (26 jaar) en Lennert Haenen (24 jaar) uit Bilzen
 • Cover: "Bad liar" van Imagine Dragons
 • Werken als vertegenwoordigers
 • Werden ingeschreven door een gemeenschappelijke vriendin
 • Gaan elke zaterdag naar een grote stad en spelen een aantal songs op straat 
 • Kijken muzikaal op naar Ed Sheeran, Bruno Mars, Justin Timberlake, Jonas Brothers, Shawn Mendes, Beyonce en Whitney Houston

Enchanté

Anke, Femke en Ymke Verschueren © MNM
Anke, Femke en Ymke Verschueren © MNM
 • De drie zussen Anke Verschueren (25 jaar), Femke Verschueren (19 jaar)en Ymke Verschueren (22 jaar) uit Morkhoven (Herentals)
 • Song: "Bad guy" van Billie Eilish
 • Samen met hun gitarist en percussionist brengen ze uiteenlopende nummers van alle tijden in alle talen in een nieuw jasje
 • Anke (links) studeert woordkunst aan het conservatorium Antwerpen, presenteert concerten en zingt reclamespots in
 • Femke (midden) is tweedejaarsstudente Wiskunde en mocht in 2011 België vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in Armenië met "Een kusje meer"
 • Ymke (rechts) wil volgend jaar starten als leerkracht secundair onderwijs, deed in 2010 mee met Junior Eurosong en belandde in de finale met het nummer "Vive la fête"

Yasmine Alves

Yasmine Alves © MNM
Yasmine Alves © MNM
 • Yasmine Alves (18 jaar) uit Brecht
 • Song: "Rhythm inside" van Loïc Nottet
 • Werd ingeschreven door haar vader
 • Studeert orthopedagogie en werkt als redster in een zwembad
 • Doet al 11 jaar aan acro
 • Kijkt muzikaal op naar Demi Lovato en Miley Cyrus

De MNM-luisteraar beslist wie van de bovenstaande drie finalisten dé nieuwe MNM Rising Star wordt. Stemmen kan tot donderdag 17.00 uur via de MNM app. Donderdagavond weten we na een spannende live finale in Planeet De Cock wie zichzelf de MNM Rising Star 2019 mag noemen.

MNM Rising Star: van maandag 30 september tot en met donderdag 3 oktober op MNM, via mnm.be en via de MNM app.

Yasmine Van der Borght VRT Communicatie

 

Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos