Skip to Content
Wie wint MNM Start To DJ 2018?

Wie wint MNM Start To DJ 2018?

7 finalisten uit Aalter, Bouwel, Brugge, Waarschoot en Zottegem vechten voor de felbegeerde titel in Westende

Afgelopen weken maakte MNM-dj Laura Govaerts elke woensdag in De Avondshow telkens twee finalisten voor MNM Start To DJ 2018 bekend. Zonet verkondigde MNM-dj Dorianne Aussems de zevende en laatste finalist. Tussen maandag 30 juli en zaterdag 4 augustus vechten de finalisten voor de felbegeerde titel van MNM Start To DJ 2018 in surfclub De Kwinte in Westende. Op zaterdagnamiddag nemen de twee sterkste dj's het tegen elkaar op in een bijzonder spannende finale en kennen we dé grote winnaar van MNM Start To DJ 2018.

Lees hieronder meer over de zeven finalisten en de finale in Westende.

 

De zevende en laatste finalist(en)

Finalist 7: Lewis Arlo

Louis Boussauw (20) en Arnaud Snauwaert (18) uit Brugge kunnen zich als laatste finalisten naar voren schuiven. Louis en Arnaud hebben net allebei hun eerste jaar music management aan PXL (Hasselt) achter de rug. Sinds één jaar draaien ze samen onder de naam Lewis Arlo. Ze kennen elkaar al lang, maar ontdekten hun gelijkaardige muzieksmaak toen ze van een schoolreis in Londen terugkeerden en ze muziek mochten opleggen in de bus. Louis en Arnaud maken veel edits en hebben ook al een paar eigen nummers uit die op Spotify staan te blinken. Beiden zijn fan van Martin Garrix, Avicii en Dimitri Vegas & Like Mike. Ook muziek van The Chainsmokers vloeit bij hen regelmatig door de boxen.

Story image

 

Een overzicht van alle finalisten

Iedereen kan via https://starttodj.mnm.be stemmen op zijn of haar favoriete dj.

Viktor Van Vynckt (alias Triple V, 19) uit Aalter studeert aan de UGent en zit momenteel in zijn eerste jaar industreel ingenieur. Viktor kijkt op naar Freaquency, Laidback Luke & 5NAPBACK, de winnaar van MNM Start To DJ 2016.

Charlene Mesdag (alias Miss Charlie, 21) uit Brugge zit in haar laatste jaar handelswetenschappen aan de UGent. In het weekend is Charlene te vinden op de KSA, waar ze leiding geeft aan haar Aspiranten. Ze kijkt op naar collega-beginners Jaywall, Feel-X en Miss Bont Beats.

Jordi Dhooge (alias Merlo, 21) uit Waarschoot werkt overdag als verzekeringsadviseur bij KBC, maar 's nachts kan je hem regelmatig achter de draaitafels vinden. Jordi kijkt op naar Don Diablo en Dimitri Vegas & Like Mike en is een grote fan van dance muziek in het algemeen.

Felix Blieck (alias Feel-X, 19) uit Brugge start in september aan zijn eerste jaar grafische vormgeving in Syntra (Brugge). Hij zette zijn eerste stappen als dj bij de lokale radio Villa Bota in Brugge en kwam zo in contact met muziek en platen draaien. Vroeger keek hij op naar Hardwell, maar nu is hij vooral een grote fan van Martin Garrix.

Robbe Vercauteren (alias ROVER, 19) uit Zottegem is een student aan de UGent en heeft net zijn tweede jaar economische wetenschappen achter de rug. Oorspronkelijk was hij grote fan van stevigere dance muziek, maar begon breder te draaien toen hij Freaquency, winnaar van MNM Start To DJ 2012, zag dj'en.

Emiel Van den Bogaert (alias Emillion, 20) uit Bouwel volgde een bachelor toegepaste economische wetenschappen (TEW) aan de UA en begint nu aan zijn master. Hij ziet zichzelf later de financiële kant opgaan, maar leeft zich nu enorm graag uit op zijn dj-set. Zijn grote held is de Nederlandse dj Oliver Heldens.

Louis Boussauw (20) en Arnaud Snauwaert (18) uit Brugge draaien sinds één jaar onder de naam Lewis Arlo. Beiden scherpen hun muziekkennis momenteel aan met een bachelor music management aan PXL (Hasselt). De grote helden van Louis en Arnaud zijn Martin Garrix, Avicii, Dimitri Vegas & Like Mike en The Chainsmokers.

 

Finale aan de kust

MNM-dj Thibaut Renard host de battles van maandag 30 juli tot en met zaterdag 4 augustus in Surfclub De Kwinte in Westende. Hij start op maandag met zeven kandidaten en eindigt in de finale op zaterdagnamiddag met de twee beste dj’s. Thibaut laat zich dagelijks bijstaan door een professionele jury die bestaat uit een ex-winnaar, een bekende dj en een special guest. De uiteindelijke winnaar van de finale op zaterdagnamiddag wordt een jaar lang het uithangbord van MNM én mag op Ibiza in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike draaien.

 

Over MNM Start To DJ

De afgelopen zes weken ging MNM-dj Thibaut Renard al voor het achtste jaar op rij op zoek naar de beste jonge onbekende dj van Vlaanderen. De wedstrijd legt voor de winnaar meestal geen windeieren. Zo speelden voormalige winnaars Freaquency en 5NAPBACK vorig weekend de pannen van het dak op Tomorrowland. Spynex draaide vorig jaar nog het voorprogramma voor Dimitri Vegas & Like Mike in Ibiza.

 

MNM Start To DJ: van maandag 30 juli t.e.m. vrijdag 3 augustus van 19.00 tot 22.00 uur op MNM

Finale MNM Start To DJ: zaterdag 4 augustus van 16.00 tot 18.00 uur op MNM

Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos