Skip to Content
VIDEO | Zo begon Marathonradio vanochtend

VIDEO | Zo begon Marathonradio vanochtend

Vlaamse Beiaardiers spelen MNM-tunes in Leuven, Gent, Brugge en Antwerpen

Marathonradio is officieel begonnen. Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Sander Gillis gaven de aftrap vanmorgen om 8 uur, voor het eerst live vanuit het Marathonradiohuis in Leuven. Ze deden samen het eerste 'Barackske' en hielpen met z’n drieën de allereerste student verder. En dat gaan Peter, Julie en Sander dan ook doen de komende negentien dagen: de klok rond studenten helpen en steunen. Met muziek, met advies en met de fysieke steun van het Marathonradio Rescue Team. MNM-dj's Eva Daeleman en Tom de Cock trekken de baan op en snellen studenten in heel Vlaanderen te hulp bij allerhande problemen.

Om de start feestelijk in te luiden kregen de MNM-dj's de hulp van enkele beiaardiers in Vlaamse studentensteden. Kort na de start waren in het Belfort van Gent, het Belfort van Brugge en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen de MNM-tunes te horen. Gaststad Leuven kon natuurlijk niet ontbreken. Tom trok rond 8.30 uur naar de Sint-Pieterskerk op de Grote Markt in Leuven. Daar deed hij een babbeltje met beiaardier Eddy Mariën, die de MNM-tunes en het nummer "Kind van de Duivel" op de beiaard speelde. 

Tijdens de examenperiode steunen niet alleen de MNM-dj's de studenten. Ook een heleboel artiesten maken de studiepauzes iets aangenamer met muzikale live sessies. Kraantje Pappie zal vandaag om 12.15 uur als eerste artiest Marathonradio openen. Zijn sessie van vijf nummers zal live te volgen zijn op de Facebook-pagina van MNM en via de MNM-Luisterapp.

Peter, Julie, Sander, Eva en Tom zijn nu begonnen aan zeventien dagen non-stop live radio maken. Op 30 juni komen ze nog eens terug voor Marathonradio Het Rapport.

 

Marathonradio: van maandag 5 tot en met vrijdag 23 juni op MNM, met Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Sander Gillis, Eva Daeleman en Tom De Cock.

Marathonradio Het Rapport: donderdag 30 juni van 10.00 tot 19.00 uur op MNM, met Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Sander Gillis, Eva Daeleman en Tom De Cock.

Marathonradio: alle info via marathonradio.be.

#Marathonradio

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos