Skip to Content

Verloofde rapper King Tim IV wint Woordslam van MNM

Tim Konings, alias King Tim IV, heeft de derde editie van Woordslam gewonnen. Woordslam is een initiatief van MNM, Van Dale en VRT dat jonge mensen uitnodigt om creatief om te gaan met taal. Dit jaar was het thema ‘als we mekaar maar verstaan’. Er waren dit jaar maar liefst 115 inzendingen. Dit werd vanavond bekend gemaakt tijdens REYERSTaal in de Handelsbeurs in Gent en op MNM.

 

‘U nu!’ heette de Woordslam-inzending van King Tim IV, leerkracht techniek en wetenschap in Merksem. ‘U nu!’, was oorspronkelijk zijn huwelijksaanzoek voor zijn vriendin, een leerkracht Nederlands. Het koppel verrast elkaar graag met woordspelingen, via sms, zoals in ‘U nu!’. Ze trouwen volgend jaar in juli.

 

Tom De Cock, MNM-dj en presentator Woordslam: “Taal leeft en verandert constant. Het is zalig om te zien hoe jonge mensen daar mee omspringen. Hun uitspraak en spelling is misschien niet altijd perfect, maar ze zijn zo vindingrijk en creatief; ze vinden het Nederlands als het ware steeds opnieuw uit. Ze integreren een heel nieuwe wereld in hun taalgebruik, en dat moeten we koesteren.”

 

Bekijk 'U nu!' in de video hieronder

Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos