TMRV is MNM Rising Star 2023

TMRV is MNM Rising Star 2023

Meer dan 7,5 miljoen TikTok-views voor MNM Rising Star

Vrijdag 26 mei – Tijl en Viktor van TMRV werden zonet verkozen tot MNM Rising Star 2023! Daarmee treden zij in de voetsporen van Judith en OLIVIA, en mogen zij hun eigen single uitbrengen. Vanochtend werden de winnaars aangekondigd in het Sportpaleis, waar Elton John letterlijk klaarstaat voor de opbouw van zijn eigen show. Met MNM Rising Star wil VRT jong talent in Vlaanderen ten volle ondersteunen en stimuleren

Tijl & Viktor (TMRV): “Wij hadden dit absoluut niet verwacht. We wilden gewoon ons best doen, meer niet. MNM Rising Star winnen, hier op deze zotte locatie in het Sportpaleis, is echt een droom. We zijn al zo lang met muziek bezig, van kinds af aan.”
Story image

De juryleden van dit jaar, Metejoor, Laura Tesoro en de Nederlandse rapper Snelle, gaven de afgelopen week nog tips en tricks aan de drie finalisten, Zita (16 jaar, uit Genk), Tijl & Viktor van TMRV (18 en 17 jaar, uit Heist-op-den-Berg & Berlaar), en Néhémie (24 jaar, uit Geraardsbergen). Na hun beoordeling konden MNM-luisteraars 24 uur lang stemmen voor hun favoriet. Het muzikaal talent van Tijl en Viktor sprong eruit en krijgt met MNM Rising Star alvast een duwtje in de rug. Zo kregen ex-finalisten als Chérine, Hunter Falls en RAPHA de afgelopen jaren heel wat airplay op radio en tv.

Laura: "Ze zien eruit als de twee boys next door. Maar als ze samen zingen, gebeurt er toch iets magisch."

Met MNM Rising Star gaat jongerenzender MNM jaarlijks op zoek naar het strafste muzikale talent in Vlaanderen. Dat talent kon zich de afgelopen weken inschrijven door op TikTok een cover te maken met de hashtag #mnmrisingstar. Die hashtag werd intussen al meer dan 7,5 miljoen keer bekeken.

Steven Lemmens, nethoofd MNM: “Ons land barst van het muzikaal talent. En dat talent geven we bij MNM graag een extra zetje. Niets mooier dan jonge mensen de kans te geven om hun muzikaliteit aan de wereld te laten zien. Vandaag nog onbekend, maar morgen misschien MNM Rising Star. ”
Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos