Student Late Night en Academisch Kwartier: MNM zet nieuwe semester in

Student Late Night en Academisch Kwartier: MNM zet nieuwe semester in

Maandag 13 februari 2023 – Deze krokusvakantie viert MNM de 10e editie van het succesvolle Student Late Night. Met dit studentenproject krijgen jonge mediastudenten zelf de kans om radio te maken voor de VRT-jongerenzender. Nog voor het zover is zet MNM het nieuwe semester al in met een knaller. Voor het radioprogramma Gillis & Govaerts trekt Laura deze week naar verschillende hogescholen en universiteiten voor een Academisch Kwartier vol muziek. ​

DJ-set op de campus tijdens Academisch Kwartier

Van 13 februari tot 16 februari gaat Laura Govaerts langs verschillende campussen voor het gloednieuwe Academisch Kwartier. Elke dag brengt ze een DJ mee die een set speelt van een kwartier. Tijdens het radioprogramma maakt MNM zo feestelijk gebruik van het academisch kwartiertje: de ongeschreven regel dat de geplande en werkelijke begintijd van een les verschilt. Het verslag van Laura's avonturen op de campus is dagelijks te horen in Gillis & Govaerts tussen 16 uur en 18 uur, en online te volgen via de Instagramstories van MNM.

Laura haar route:

  • Maandag 13 februari: Universiteit Hasselt
  • Dinsdag 14 februari: Odisee Hogeschool - Technologiecampus in Gent
  • Woensdag 15 februari: Erasmushogeschool Brussel
  • Donderdag 16 februari: Universiteit Antwerpen
Story image

Jong radiotalent presenteert Student Late Night

Tijdens Student Late Night krijgen jonge radiomakers de week daarop zelf de kans om aan de slag te gaan bij MNM. Zo stimuleert MNM jong talent door een week lang de zender uit handen te geven. De deelnemende studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan RITCS School of Arts (Brussel), Howest (Kortrijk), AP Hogeschool (Antwerpen), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent) of Thomas More (Mechelen). Tijdens het programma Student Late Night maken zij drie uur lang radio, met de nodige professionele omkadering. In elke uitzending gaan de studenten ook dieper in op een specifiek thema.

Luister mee van maandag 20 februari tot en met zaterdag 25 februari, tussen 21 uur en 24 uur:

  • Maandag 20 februari: RITCS Brussel
  • Dinsdag 21 februari: Howest Kortrijk
  • Woensdag 22 februari: AP Antwerpen
  • Donderdag 23 februari: PXL Hasselt
  • Vrijdag 24 februari: Artevelde Gent
  • Zaterdag 25 februari: Thomas More Mechelen

Student Late Night is een springplank voor jong talent. Tien jaar geleden sloegen MNM en de Vlaamse hogescholen voor het eerst de handen in elkaar voor het project. Sindsdien zijn al verschillende studenten gestart met een carrière als radiomaker. Zo konden onder andere MNM-dj’s Dorianne Aussems en Kawtar Ehlalouch aan de slag bij MNM.

Story image

 

Nikki Peeters Communicatieverantwoordelijke MNM

 

 

 

 

 

Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos