Skip to Content
Op zoek naar een job? MNM helpt je op weg met Spread the work

Op zoek naar een job? MNM helpt je op weg met Spread the work

Spread the work: van maandag 19 februari tot en met vrijdag 2 maart op MNM

Naar jaarlijkse gewoonte staat de tweede helft van februari op MNM in het teken van jobs. Van maandag 19 februari tot en met vrijdag 2 maart slaat MNM in - samenwerking met VDAB - twee weken lang een brug tussen werkgevers en werkzoekenden tijdens Spread the work. Dit jaar ligt de focus op opleidingen tot knelpuntberoepen. De jongerenzender van de VRT wil er zo mee voor zorgen dat iedereen zijn perfecte werkplek vindt.

Robin Keyaert gooit knelpuntberoepen 'in de mix' voor De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow

Robin Keyaert ging door het hele land op bezoek bij knelpuntberoepen. Elke dag verwerkt hij een interview in een eigen origineel muzikaal stuk. Bij de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow hoor je elke ochtend een heerlijke remix waarin hij een knelpuntberoep voorstelt. Vandaag ging hij aan de slag met pijpfitters (video onderaan).
 

Astrid Demeure volgt 10 opleidingen die leiden naar een knelpuntberoep

MNM-dj Astrid Demeure ontdekt elke dag een VDAB-opleiding voor een knelpuntberoep. Zo wordt ze klaargestoomd tot poetshulp, wordt ze buschauffeur voor één dag, ontdekt ze de wondere wereld van draaien en frezen, leert ze 3D-printen en racewagens maken. Haar videoverslag is elke dag online te bekijken. De eerste video van haar opleiding professionele schoonmaaktechnieken staat online (video onderaan)!

Week van 19 tot 23 februari​

 • Maandag: poetshulp
 • Dinsdag: buschauffeur
 • Woensdag: CNC draaien en freezen
 • Donderdag: kelner
 • Vrijdag: CAD en 3D printing

Week van 26 februari tot 2 maart

 • Maandag: metselaar
 • Dinsdag: bouwen van een elektrische racewagen
 • Woensdag: pijpfitter
 • Donderdag: commercieel medewerker
 • Vrijdag: automechanica

Spread the work, live met Ann Reymen

Iedere werkdag tussen 12 en 13 uur maakt MNM live radio vanuit de opleidingscentra van:

 • Haasrode: week van 19 februari
 • Wondelgem: week van 26 februari

Ann Reymen praat er met mensen die een opleiding volgden, lesgevers én mensen die nu een geweldige job hebbben door deze opleidingen. Ze geeft weetjes mee over jobs en polst ook bij luisteraars die de job uitoefenen.

Planeet De Cock zoomt elke vooravond in op personen die het knelpuntberoep uitoefenen dat 's middags bij Ann aan bod kwam. De luisteraars worden zo warm gemaakt om voor die job te kiezen, of eventueel een opleiding te volgen die tot de job kan leiden.

Spread the work: van maandag 19 februari tot en met vrijdag 2 maart tussen 12.00 en 13.00 uur op MNM en via mnm.be.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos