Skip to Content
Niels Destadsbader moet enkel Ed Sheeran laten voorgaan in de MNM1000

Niels Destadsbader moet enkel Ed Sheeran laten voorgaan in de MNM1000

'Verover Mij' komt onmiddellijk binnen op tweede plaats in nieuwste editie van de MNM1000

Niels Destadsbader moet enkel Ed Sheeran laten voorgaan in de MNM1000, de lijst met favoriete nummers van de MNM-luisteraars. Zijn hit 'Verover Mij' komt helemaal uit het niets op de tweede plaats in de lijst, voorafgegaan door 'Perfect' van Ed Sheeran. Sheeran staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats. Vorig jaar stond hij al aan de top met 'Shape of You'. Queen sluit de top 3 af met 'Bohemian Rhapsody'.

Niels Destadsbader:

“Ik zit zélf al de hele week te luisteren naar de MNM1000. Stiekem hoopte ik 'Verover Mij' ergens te horen. Maar sinds vrijdag had ik het eigenlijk opgegeven omdat ik dacht dat ik al lang gepasseerd was. Niet dus. Los op 2. Zot!”

De nieuwste editie van de MNM1000 bevestigt dat de MNM-luisteraar met beide voeten in het heden en de actualiteit staat. Artiesten die het afgelopen jaar extra relevant waren scoren hoog. Ed Sheeran verkocht de wei van Werchter uit. Niels Destadsbader speelde 2 keer in een bomvol Sportpaleis en zocht zijn voorprogramma samen met MNM; en de Queen-film 'Bohemian Rhapsody' was dit jaar een hit in de bioscoop.

Hoewel Ed Sheeran op nummer 1 gestemd werd, is hij met zijn 12 nummers in de lijst niet de meest voorkomende artiest in de MNM1000Rihanna voert dat lijstje aan met 17 nummers, op de voet gevolgd door Michael Jackson (met 16 nummers) en Beyoncé met 15 nummers. 

'Verover Mij’ van Niels Destadsbader is met zijn tweede plek de hoogst genoteerde Vlaamse productie. In totaal staan er 4 Vlaamse artiesten in de allerbeste 20: Niels Destadsbader wordt vergezeld door Gorky met 'Mia' (13), Stan Van Samang met 'Een Ster' (17) en Dimitri Vegas & Like Mike met 'The Hum' (18). 

Enkele weetjes:

  • Vaste waarden: 281 nummers stonden altijd al in de lijst, sinds de eerste MNM1000 in 2009. De absolute toppers zijn 'Bohemian Rhapsody' van Queen, 'Viva la Vida' van Coldplay en 'Nothing Else Matters' van Metallica. Zij behalen de beste gemiddelde scores.
  • Toppers: Van de allerbeste 20 stonden 7 nummers altijd al in de MNM1000. Van die 7 toppers zijn er maar 3 die elke editie in de allerbeste 20 stonden: 'Mia' van Gorky, 'Nothing Else Matters' van Metallica en 'Bohemian Rhapsody' van Queen. Die laatste stond altijd al in de top 10.
  • Sterkste stijger: 'Respect' van de dit jaar overleden Aretha Franklin stijgt met 729 plaatsen van 915 naar 186.
  • Veel Vlaams: Van de 167 Vlaamse producties in de MNM1000 zijn er 41 in het Nederlands (het Kempisch werd goedgekeurd!). 4 ervan staan in de allerbeste 20.

De allerbeste 20 van de MNM1000

Ook dit jaar was de MNM1000 weer een groot succes. Er werd massaal gestemd en geluisterd via MNM en de MNM-app. 

Net als de vorige jaren maakte radiozender MNM een week geleden de volledige lijst al bekend. In de juiste volgorde, behalve de allerbeste twintig. Die konden de MNM-luisteraars nog een week lang door elkaar schudden. De lijst van de allerbeste twintig ziet er als volgt uit.

2018 (2017) Titel Uitvoerder
1 (23) Perfect Ed Sheeran
2   Verover Mij Niels Destadsbader
3 (4) Bohemian Rhapsody Queen
4 (108) Wake Me Up Avicii
5 (5) Kryptonite 3 Doors Down
6 (10) In the End Linkin Park
7 (3) Viva La Vida Coldplay
8 (7) Nothing Else Matters Metallica
9 (2) Someone Like You Adele
10 (16) Don't Stop Me Now Queen
11 (43) Fix You Coldplay
12   Shotgun George Ezra
13 (13) Mia Gorky
14 (12) Summer of '69 Bryan Adams
15 (1) Shape of You Ed Sheeran
16 (20) Thriller Michael Jackson
17 (9) Een Ster Stan Van Samang
18 (19) The Hum Dimitri Vegas & Like Mike vs. Ummet Ozcan
19   One Kiss Calvin Harris & Dua Lipa
20 (6) Thinking Out Loud Ed Sheeran

Bekijk hier de volledige lijst.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos