Skip to Content
MNM Start To DJ 2018: zes van de zeven finalisten zijn bekend

MNM Start To DJ 2018: zes van de zeven finalisten zijn bekend

MNM gaat opnieuw op zoek naar de strafste dj met MNM Start To DJ

Deze zomer zoekt MNM opnieuw jong dj-talent in Start To DJ, de dj-wedstrijd van de jongerenzender. Voor het achtste jaar op rij gaat MNM op zoek naar een straffe, jonge dj die met enkele platen een feest in brand kan steken. De winnaar van MNM Start To DJ 2018 treedt in de voetsporen van Nico Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK en Spynex én wordt een jaar lang het uithangbord van MNM. Als kers op de taart mag de winnaar op Ibiza in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike draaien.

Jonge dj’s konden hun eigen set en een video van zichzelf insturen en zich zo inschrijven voor de nieuwe editie van de wedstrijd. Begin augustus barst de muzikale strijd los. Tussen maandag 30 juli en zaterdag 4 augustus vechten zeven geselecteerde kandidaten voor de felbegeerde titel van Start To DJ 2018 in surfclub De Kwinte in Westende. Op zaterdagnamiddag nemen de twee sterkste dj's het tegen elkaar op in een bijzonder spannende finale en kennen we dé grote winnaar van Start To DJ 2018.

Zes van de zeven finalisten zijn bekend

Vanaf 4 juli maakt MNM-dj Laura Govaerts elke woensdag in De Avondshow twee nieuwe finalisten bekend. Vorige week werden Jordi Dhooge uit Waarschoot en Felix Blieck uit Brugge voorgesteld aan het grote publiek. Meer informatie over hen kunt u hier vinden. Op 25 juli zal Dorianne Aussems de laatste finalist bekendmaken, maar eerst is het vandaag de beurt aan een volgend vers duo: Robbe Vercauteren en Emiel Van den Bogaert.

Finalist 5: ROVER

De vijfde finalist is Robbe Vercauteren (alias ROVER, 19) uit Zottegem. Robbe is een student aan de UGent en heeft net zijn tweede jaar economische wetenschappen achter de rug. Hij is niet alleen gebeten door economie, maar weet ook hoe hij de dansbenen van zijn publiek losgooit. Robbe startte zijn dj-carrière door met software 'kortere edits' van lange nummers te maken. Oorspronkelijk was hij grote fan van stevigere dance muziek, maar begon breder te draaien toen hij Freaquency zag dj'en.

Story image

 

Finalist 6: Emillion

Emiel Van den Bogaert (alias Emillion, 20) uit Bouwel is de zesde finalist in het rijtje. Emiel volgde een bachelor toegepaste economische wetenschappen (TEW) aan de UA en begint nu aan zijn master. Hij ziet zichzelf later de financiële kant opgaan, maar leeft zich nu enorm graag uit op zijn dj-set. Emiel begon al op 12-jarige leeftijd te draaien: hij vond het altijd jammer wanneer de liedjes op zijn iPod stopten, dus begon hij ze aaneen te mixen. Zijn grote held is Oliver Heldens omdat die ook vaak in de schaduw blijft.

Story image

 

MNM Start To DJ: van maandag 30 juli t.e.m. vrijdag 3 augustus van 19.00 tot 22.00 uur op MNM

Finale MNM Start To DJ: zaterdag 4 augustus van 16.00 tot 18.00 uur op MNM

 

Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos