MNM ontketent jong talent met Student Late Night en talentenoproep

MNM ontketent jong talent met Student Late Night en talentenoproep

MNM geeft vandaag kansen aan het radiotalent van morgen

Maandag 5 februari 2024 – MNM gaat in de Krokusvakantie weer van start met een nieuwe editie van het succesvolle Student Late Night, waarbij jonge mediastudenten de radiowereld onveilig maken op de jongerenzender van VRT. Nog voor het zover is, pakt MNM uit met nog een knaller om jong talent in de spotlight te zetten en doet de zender een oproep voor nieuwe stemmen. Drie weken lang staan de deuren van MNM wijd open voor iedereen die droomt van een carrière bij de zender. Een echte springplank voor radiotalent! Onder meer Laura Govaerts en Manu Van Acker begonnen op die manier aan hun carrière en groeiden uit tot vaste MNM-dj’s.

Presenteer jij binnenkort bij MNM?

Vanaf vandaag lanceert MNM drie weken lang een oproep voor nieuw radiotalent. Tot en met 25 februari kan iedereen met een passie voor radio zich inschrijven en tonen wat ze in hun mars hebben. MNM organiseert deze dagen al enkele jaren. Enkele bekende stemmen van nu werden ook ontdekt tijdens deze talentendagen.

Manu Van Acker: “Ik zag een oproep voor de talentendagen van MNM en heb mij daarvoor ingeschreven. Ik moest een stemtest doen en nadien ben ik aan een intensief traject begonnen. De hele zomer ben ik opgeleid en moest ik enorm veel oefenuitzendingen maken. Dat werd geëvalueerd en uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik mocht beginnen. Ik kon het eerlijk gezegd eerst niet geloven.”

Inschrijven kan via de jobsite van VRT.

Jong radiotalent presenteert Student Late Night

Van maandag 12 februari tot en met zaterdag 17 februari krijgen enkele hogescholen de kans om met hun radiotalent aan de slag te gaan bij MNM tijdens de Student Late Night. Zo stimuleert MNM jong talent door een week lang de zender uit handen te geven. De deelnemende studenten presenteren telkens van 21u tot 23u hun eigen programma, waarbij ze dieper ingaan op een specifiek thema. Ze ontvangen de nodige professionele omkadering en worden begeleid door MNM-dj Evelyn De Backer. Student Late Night is ondertussen al toe aan z’n 11de editie.

De hogescholen en hun uitzenddata:

  • Maandag 12 februari: Thomas More Mechelen
  • Dinsdag 13 februari: Howest Kortrijk
  • Woensdag 14 februari: AP Antwerpen
  • Donderdag 15 februari: PXL Hasselt
  • Vrijdag 16 februari: Artevelde Gent
  • Zaterdag 17 februari: RITCS Brussel

VRT heeft een lange traditie in het zoeken naar & ontdekken van jong talent. Voor MNM zijn de Student Late Night en de oproep voor nieuw radiotalent twee belangrijke initiatieven van de jongerenzender die continu op zoek is naar nieuw talent. Zo wil de zender jongeren inspireren en stimuleren om hun eigen weg in de digitale media te vinden. Er konden al verschillende MNM-dj’s aan de slag bij de zender dankzij deze springplank. Onder meer Dorianne Aussems, Kawtar Ehlalouch, Robin Keyaert, Manu Van Acker en Laura Govaerts gingen hen al voor.

Lisa Dupond Communicatieverantwoordelijke MNM

 

Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos