Skip to Content
MNM motiveert jongeren om digitale kansen te grijpen

MNM motiveert jongeren om digitale kansen te grijpen

Let's get digital: op woensdag 7 maart, live vanuit het MAS in Antwerpen

Op woensdag 7 maart staat jongerenzender MNM helemaal in het teken van de digitale revolutie. Die dag organiseren MNM, Proximus en VRT voor het tweede jaar op rij samen Let's get digital, een exclusieve showcase van alles waar 'digitaal' voor staat.

Op woensdag 7 maart strijkt MNM neer in het MAS in Antwerpen voor een liveuitzending en een reeks digitale workshops. De luisteraar krijgt tijdens Planeet De Cock van 16 tot 18 uur een idee hoe jongeren hun digitale kansen optimaal kunnen grijpen.

Tom De Cock (MNM-dj):

"In een wereld die steeds voller en complexer wordt, is technologie de enige weg vooruit. Slimme, zuinige steden, auto’s en winkels. Apps die ons écht helpen gezond te leven, elkaar te ontmoeten, en op tijd eens offline te gaan. Er zijn nog héél veel nieuwe Elon Musks nodig om grote en kleine wereldproblemen aan te pakken. Dus wil ik graag mee inspireren, prikkelen en onderzoeken. En stiekem ook genieten, want ik vind alles wat digitaal of virtueel is eindeloos spannend en cool!"

Masterclasses in het MAS

Let's get digital staat voor exclusieve, digitale workshops voor jongeren. Elke masterclass focust op een ander domein binnen de digitale wereld. Inschrijven kan nog via mnm.be. Een overzicht van de workshops vind je hier:

 • Workshop Virtual Reality (in samenwerking met AP Hogeschool - Grafische & Digitale Media)
  Wat is het verschil tussen virtual en augmented reality? Hoe kan je zelf een 360°-video opnemen? Waarom is VR-video anders dan ‘gewone’ video? Hoe wordt Virtual Reality in ‘realiteit’ gebruikt? Tijdens deze workshop ontdek je verschillende toepassingen van Virtual Reality. Uiteraard krijg je ook zelf de kans om in een VR-wereld te stappen!
   
 • Smart City Safari (in samenwerking met Slim naar Antwerpen & imec)
  Wat is een ‘smart city’? Wat is een ‘living lab’? Hoe kan je mee de stad ‘maken’? Zijn er ook ‘domme’ steden? Tijdens deze fietstrip door de buurt Sint-Andries kom je alles te weten over het smart city ‘living lab’. Ontdek welke slimme oplossingen geïmplementeerd kunnen worden om de leefbaarheid van een stad te verbeteren.
   
 • Workshop Gaming & Game Development
  Altijd al willen weten hoe een game eigenlijk gemaakt wordt? Of hoe het is om je eigen gamestudio op te richten? En te ontdekken hoe je van gaming je beroep kunt maken? De opleiding Digital Arts & Entertainment van Howest (Kortrijk) is verkozen tot de beste opleiding 'Game Design & Development' ter wereld. Tijdens deze workshop ontdek je o.a. de verschillende aspecten van game development en kun je studenten live aan het werk zien. Daarnaast kan je je ook uitleven op een aantal Belgische games en demo's.
   
 • Workshop Digital Music
  OWOW ontwikkelde digitale instrumenten waarmee jij op een intuïtieve manier muziek kunt maken. In deze workshop kun je zelf aan de slag met deze instrumenten. Bespeel een heel drumstel met één hand, manipuleer geluiden met een handbeweging of vertaal getekende lijnen in een geluid!
   
 • Workshop Defensie
  Het Belgische leger gaat ter land, ter zee en ook in de lucht. In een wereld waar de technologie nooit stilstaat is Defensie mee met de laatste ontwikkelingen. De universiteit van de Defensie, beter gekend als de Koninklijke Militaire School (KMS) speelt daarin een belangrijke rol. Binnen de KMS wordt, naast het afleveren van Master- en doctoraatsdiploma’s, ook gewerkt aan meerdere hightech onderzoeksprojecten, vaak in een internationaal kader. Ze lichten tijdens Let's get digital een tipje van de sluier op... Kijken mag, aankomen niet altijd.
   
 • Workshop Digital Trends & Entrepreneurs (in samenwerking met Microsoft Innovation Center, Stad Antwerpen en TAKEOFFANTWERP)
  Wat zijn de nieuwste technologische en digitale ontwikkelingen in 2017? Welke creatieve toepassingen kunnen we verwachten? Hoe kan je zelf aan de slag gaan met een geweldig idee? Enkele jonge, digitale start-ups komen vertellen hoe zij inspelen op de digitale ontwikkelingen en welke mogelijkheden zij nog zien. 
   
 • Workshop het MAS in digitale handen (in samenwerking met MAS in Jonge Handen & Chestnote)
  In oktober nemen de jongeren van MAS in Jonge Handen een verdieping van het museum over. Ze laten zich instinctief leiden in deze unieke expo die de dierlijke kant van de museumcollectie toont met creatieve materialen en een wild programma. In de voorbereidingsfase gaan deze jongeren met de Antwerpse ‘slow messaging app’ Chestnote in zee. Samen zoeken ze naar digitale toepassingen om de beleving rond hun expo te stimuleren. Tijdens deze interactieve sessie ga je aan de slag in een brainstorm over digitale toepassingen & cultuurbeleving.

Antwerp Smart City

Alle workshops vinden plaats in het indrukwekkende MAS in Antwerpen. De locatie en het project sluiten aan bij de missie van stad Antwerpen om iedereen te inspireren om mee vorm te geven aan Antwerp Smart City. Het doel is om de stad via slimme technologie intelligenter te organiseren zodat ze duurzamer en wendbaarder kan worden. Let's get digital biedt dan ook de ideale kans voor jongeren om hen op een toegankelijke manier de mogelijkheden te tonen van een slimme stad. 

Let's get digital: op woensdag 7 maart op MNM en via mnm.be.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos