Skip to Content
MNM maakte 443 uur Marathonradio voor studerend Vlaanderen

MNM maakte 443 uur Marathonradio voor studerend Vlaanderen

Exact 18 dagen geleden begonnen ze eraan. Peter Van de Veire, Julie Van den Steen en Sander Gillis stelden zichzelf volledig ter beschikking van studerend Vlaanderen. Vanavond om 19.00 uur, na 443 uur live radio maken, zit hun werk erop. Met muziek, advies en de fysieke steun van het Marathonradio Rescue Team - Eva Daeleman en Tom De Cock - steunden ze studenten in heel Vlaanderen. Zelfs de koning kwam langs in het Marathonradiohuis in Leuven om een kijkje te nemen en de blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Op vrijdag 30 juni blikken de MNM-dj's terug tijdens Marathonradio: Het Rapport en horen ze graag hoe al 'hun studenten' het ervan afgebracht hebben.

Marathonradio 2017 in cijfers

 • 19 dagen Marathonradio is goed voor 443 uur live radio en 2215 maal "Yes, we can!"

 • Aantal uur radio per dj: Peter Van de Veire: 151 uur, Julie Van den Steen: 150 uur en Sander Gillis: 140 uur (en bij aanvang alle drie tezamen 2 uur)

 • Maar liefst 76 artiesten kwamen langs in het Marathonradiohuis in Leuven

 • Het Marathonradio Rescue Team met Eva Daeleman en Tom De Cock kwam duizenden studenten tegen en hielp alle studenten in nood én hun netwerk: ouders, familie, vrienden, klasgenoten, etc.

 • Daarvoor legden ze 11 400 km af met de Marathonradiomobiel

 • Er werden in totaal ongeveer 1000 ijsjes weggegeven
 • Er zijn maar liefst 10 000 Marathonradio-markeerstiften uitgedeeld

 • Gemiddeld telde MNM.be bijna 53 000 bezoekers per dag

 • 116 043 mensen hebben ondertussen de MNM-Luisterapp gedownload, tijdens Marathonradio kwamen er 18 260 downloads bij

 • De MNM-dj's draaiden in totaal 4000 platen

 • Top 3 van meest gespeelde nummers tijdens Marathonradio:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber – Despacito
  2. Shawn Mendes – There’s Nothing Holdin’ Me Back
  3. Laura Tesoro – Higher
 • De sociale media van MNM draaiden voortdurend op volle toeren, met bijna 650 000 interacties op Facebook, Twitter en Instagram

Marathonradio biedt ondersteuning én motivatie

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM:

“Het team van Marathonradio krijgt een dikke duim of een vuistje van zó veel jonge mensen. Het is hartverwarmend om te merken dat we met MNM een groot verschil maken in de blok- en examenperiode. Fijn dat zo veel jonge mensen ondersteuning vonden en zelfs motivatie en begeleiding in een van de moeilijkste periodes van het schooljaar. Ook dit jaar kende Marathonradio weer een grote impact bij scholieren en studenten, zelfs bij hun vrienden, ouders en familie. Daarom hoop ik dat alle studenten een schitterend rapport mogen afhalen om daarna te genieten van een superfijne vakantie. Bedankt aan iedereen om te luisteren!”


Marathonradio: Het Rapport

Op vrijdag 30 juni blikken de MNM-dj's terug op de afgelopen blokperiode en de examens. Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Sander Gillis, Eva Daeleman en Tom de Cock komen terug samen voor Marathonradio: Het Rapport. Ze willen graag weten hoe het geweest is, vieren de successen en troosten waar nodig.

Die dag trekt het Marathonradio Rescue Team voor een laatste keer op pad. Tom en Eva delen samen ijsjes uit in LeuvenHasseltAntwerpenRoeselare en Sint-Niklaas aan mensen die hun rapport, diploma of getuigschrift tevoorschijn kunnen halen.

 

Marathonradio: Het Rapport: vrijdag 30 juni van 10.00 tot 19.00 uur op MNM, met Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Sander Gillis, Eva Daeleman en Tom De Cock.

Marathonradio: alle info via marathonradio.be.

#Marathonradio

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke MNM, VRT
Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos