Skip to Content
MNM gaat opnieuw op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen en Brussel

MNM gaat opnieuw op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen en Brussel

Welke school volgt Stedelijk Lyceum Lamorinière in Antwerpen op?

Vanaf vandaag gaat jongerenzender MNM op zoek naar De Strafste School van 2017. Alle middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel kunnen zich inschrijven door voor 24 maart een zelfgemaakt filmpje door te sturen en zo kans te maken op een bezoek van de jury. Op 4 mei weten we wie aan de haal gaat met de felbegeerde trofee, eeuwige roem en het bijhorende live radiofeest. De focus ligt dit jaar op samen straf zijn en samen grenzen verleggen.

Samen grenzen verleggen

Op donderdag 4 mei weten we welke school Stedelijk Lyceum Lamorinière in Antwerpen opvolgt als De Strafste School. Maar veel belangrijker dan de titel winnen is de weg ernaartoe. De Strafste School is meer dan een radioverhaal alleen. MNM wil met De Strafste School zoveel mogelijk scholieren samenbrengen en engageren om als groep boven zichzelf uit te stijgen. Samen straf zijn, samen grenzen verleggen, talent ontdekken, ontplooien en samenleggen: het gebeurt elke dag in duizenden klaslokalen. MNM zet met veel plezier elk jaar een vergrootglas op al de verbondenheid en het jeugdig enthousiasme dat leeft in de Vlaamse en Brusselse middelbare scholen.

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM:

Elk jaar kijken scholieren reikhalzend uit naar De Strafste School om samen met hun leerkrachten een onvergetelijk moment te beleven. Bij MNM vinden we het heel fijn om de grote verbondenheid op de speelplaatsen te zien en met alle jonge mensen dit mooi scholenproject samen uit te werken. Het is ook leuk om te zien dat die samenwerking zorgt voor een flinke boost bij alle radiomakers. Het enthousiasme van de vele leerlingen die een jurybezoek krijgen, is onbeschrijfelijk en emotioneel pakkend.”

De jongerenzender van de VRT roept dan ook alle Vlaamse en Brusselse middelbare scholen op om zich in te schrijven met een filmpje waarin de leerlingen tonen dat ze als één groep samen grenzen verleggen. Dat kan nog tot en met 23 maart. Van 24 april tot en met 3 mei gaat de jury op bezoek bij 20 finalisten om uiteindelijk te bepalen welke school zich een jaar lang De Strafste School mag noemen. Die school krijgt op donderdag 4 mei een award uit handen van onderwijsminister Hilde Crevits.

Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs:

“Er zijn ontelbare straffe scholen in Vlaanderen. Dat ondervind ik telkens opnieuw tijdens mijn vele schoolbezoeken. In De Strafste School zorgen leerlingen, leraren en directies samen voor een schitterende schoolsfeer én ongetwijfeld voor betere schoolresultaten. Het is uitkijken naar de nieuwe Strafste School waar creativiteit, diversiteit, warmte, vriendschap en humor troef zijn.”

De jury

Dit jaar gaan Tom De Cock en Zaka voor de zevende keer op zoek naar die ene school waar les en leven in elkaar overvloeien, waar niemand alleen is, waar de warmte en kwaliteit vanaf spatten. Samen met elke dag een ander lid van de Vlaamse Scholierenkoepel bezoeken ze 20 scholen op 7 dagen tijd. Ze worden elke dag vergezeld door een lid van de sterrenjury.

De sterrenjury bestaat dit jaar uit:

  • Tinne Oltmans (Ghostrockers)
  • Yentl Keuppens (justyentl.com)
  • Pieter Timmers (zwemkampioen)
  • Danira Boukhriss (Eén)
  • Rik Verheye (Callboys)
  • Mathias Vergels (THUIS)
  • Peter Van de Veire en Julie Van den Steen (MNM)

De Strafste School in cijfers

De Strafste School is de enige wedstrijd in haar soort voor middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel. Deze zevende editie belooft de spannendste editie ooit te worden.

Het wedstrijdverloop evolueerde in de loop der jaren. Bij de eerste editie bezocht de jury 5 scholen. In 2016 waren dat 21 scholen in alle provincies. Vorig jaar toonden meer dan 10.000 scholieren en honderden personeelsleden zich van hun strafste kant. Dat is te zien in onderstaande video die terugblikt op de laatste editie.

In totaal bezocht Tom De Cock – het langst dienende jurylid – al 78 scholen in alle uithoeken van het land. Dat is goed voor maar liefst 35.000 leerlingen uit ASO-, TSO-, BSO-, KSO- en BuSO-onderwijs die aangesproken werden op hun individuele en collectieve talenten.

De Strafste School: alle winnaars

  • 2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)
  • 2012: Instituut Heilige Familie, Sint-Niklaas
  • 2013: ASO Spijker, Hoogstraten
  • 2014: Middenschool Zelzate
  • 2015: PTS Mechelen
  • 2016: Stedelijk Lyceum Lamorinière, Antwerpen

De Strafste School: jurybezoeken, vanaf 24 april in De Avondshow om 16.00 uur.

De Strafste School: updates live op Facebook MNMbe, vanaf 24 april om 17.30 uur.

De Strafste School: finale op donderdag 4 mei in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow om 06.00 uur.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght VRT
Yasmine Van der Borght VRT
Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos