Skip to Content
Heilig Hartinstituut in Heverlee is voor één jaar De Strafste School

Heilig Hartinstituut in Heverlee is voor één jaar De Strafste School

MNM heeft het Heilig Hartinstituut in Heverlee en Kessel-Lo uitgeroepen tot De Strafste School van 2019. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd. De kersverse Strafste School kreeg de award vanochtend uit handen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Samen grenzen verleggen

Al voor het negende jaar op rij ging de jongerenzender van de VRT op zoek naar De Strafste School, de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel. Om zich in te schrijven kon elke middelbare school een filmpje insturen waarin de leerlingen tonen dat "als één groep samen grenzen verleggen" in het DNA van hun school zit.

De 15 scholen die dat het best deden, kregen een bezoek van De Strafste School-jury. De jury (MNM-dj Tom De Cock, Nora Gharib, leerlingen uit De Strafste School 2018 en de leden van de sterrenjury, Stien Edlund, de Burgemeester uit Samson & Gert, Imke Courtois, MNM-dj Brahim en Saïd en Salah van SLM) bezocht scholen uit letterlijk elke windstreek en uithoek van Vlaanderen en Brussel. De juryleden brachten een bezoek aan scholen in al hun diversiteit: BuSO, ASO, BSO, TSO en KSO.

Ontroerende samenwerking

Van de meer dan 1000 middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel schreef een recordaantal zich in voor deze negende editie van De Strafste School. Slechts 15 finalisten kregen de sterrenjury op bezoek, en zetten hun beste beentje voor. Van alle scholen liet het Heilig Hartinstituut Heverlee de diepste indruk na op de jury. De school mag zich dan ook vanaf vandaag een jaar lang De Strafste School noemen.

Gezien het recente verlies van een van haar leerlingen neemt de school graag de tijd voor zichzelf en elkaar, daarom is er afgesproken om het radiofeest op de school op een later tijdstip te vieren.

Tom De Cock, MNM-dj:
"In het Heilig Hartinstituut is dwars over alle studierichtingen heen op een ontroerend mooie manier samengewerkt; zo’n enorme school in beweging krijgen, dat is niet iedereen gegeven. En dat met humor, met kleur, met trots, zonder een euro uit te geven."
Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs:
"De Strafste School is dit jaar een stille, ingetogen school. Met veel verdriet bij leerlingen, personeel en ouders. Maar ook dat is school, ook dat is samenleven. En samen dit verdriet dragen maakt het Heilig Hartinstituut alleen maar sterker en nog straffer. De Strafste School oogst lof voor hoe meer dan 2000 leerlingen samen tijdens het bezoek van de jury van MNM grenzen hebben verlegd. Leerlingen uit het beroepsonderwijs, het technisch onderwijs en het algemeen secundair onderwijs sloegen de hand aan de ploeg met een enthousiaste massadans op de speelplaats. Met aandacht voor elke leerling, voor het poetspersoneel en voor de rusthuisbewoners."

De Strafste School: alle winnaars

 • 2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)
 • 2012: Instituut Heilige Familie, Sint-Niklaas
 • 2013: ASO Spijker, Hoogstraten
 • 2014: Middenschool Zelzate
 • 2015: PTS Mechelen
 • 2016: Stedelijk Lyceum Lamorinière, Antwerpen
 • 2017: Sint-Bavohumaniora, Gent
 • 2018: GO! Atheneum, Aalst
 • 2019: Heilig Hartinstituut Heverlee en Kessel-Lo

Meer De Strafste School

 • In Planeet De Cock met de initiatiefnemers van de winnende school, op dinsdag 7 mei van 16.00 tot 18.00 uur op MNM.
 • In Generation M vertelt een therapeut hoe je als klasgroep kan omgaan met het verlies van een klasgenoot. Luisteraars die vragen, verhalen of ervaringen hebben, kunnen die ook delen tijdens het programma, op dinsdag 7 mei van 20.00 tot 22.00 uur op MNM.
Yasmine Van der Borght VRT Communicatie

 

Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos