Skip to Content
'Generation M: The story of my life' brengt een innovatief online programmaformat voor jongeren

'Generation M: The story of my life' brengt een innovatief online programmaformat voor jongeren

Exclusief te bekijken op VRT NU

Maandag 27 december 2021- In de gloednieuwe innovatieve VRT NU Original Generation M: The story of my life komen fictie en talkshow samen. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van twee jongeren, die worstelden met de gevolgen van anorexia en van een ongeval onder invloed van drugs. Stukken uit hun leven zijn samen met hen gereconstrueerd en nagespeeld in straffe jongerenfictie. In de zetel bij Dorianne Aussems vertellen ze verder over wat er net te zien was. Hoe het zo ver kon komen, over de valkuilen van social media of foute vrienden. En bij wie en waar ze moed en hoop vonden en er uiteindelijk uit geraakten.

Naast de hoofdrolspelers nodigt Dorianne vrienden, familie, lotgenoten en experten uit die het verhaal van hun leven helpen omkaderen. Om deze thema’s waar jongeren vandaag mee worstelen bespreekbaar en toegankelijk te maken werken VRT NU en MNM samen met het educatief platform ED TV.

“Soms kan één bepaalde gebeurtenis je leven compleet omgooien. Je bent dan ineens niet meer de persoon die je al zo lang gewoon bent. Zowel Samy als Kato zijn twee mensen die allebei serieus door elkaar zijn geschud, maar elk op hun manier erin slaagden om recht te staan en zichzelf terug te vinden, in een wijzere versie dan ooit. Het is ongelooflijk om hen zo open te horen praten over iets dat hen ooit zo verdrietig en pijn heeft gedaan. De dingen die zij daar toen uit leerden, kunnen jou vandaag misschien helpen. Zelfs als je nog maar een minuut naar hen aan het kijken bent, ga je geïnspireerd raken door hun echtheid. En dat kunnen we allemaal wat meer gebruiken in het leven.”
Dorianne Aussems

Generation M is een interactieve radiotalkshow, met de focus op jongeren. Jongeren kunnen on air vrij praten over hun gevoelens en ervaringen. Het programma doorprikt taboes, zoomt in op maatschappelijke thema’s, maar gaat vooral op zoek naar jongeren hun stem. En nu komt Generation M voor het eerst naar het scherm op VRT NU. Met Generation M: The story of my life breidt VRT NU opnieuw haar aanbod voor jongvolwassenen uit. Daarnaast zijn tijdens de kerstvakantie ook reeksen als Match, Normal People, We are lady parts, Nudes en Sort of exclusief op VRT NU te vinden. In de paasvakantie lanceren VRT NU en MNM nieuwe afleveringen van Generation M: The story of my life.

Kerst als winters decor voor de eerste twee moedige verhalen

Tijdens de kerstvakantie zien de eerste twee verhalen het levenslicht. Samy en Kato gunnen de jongeren als eersten een blik in hun leven en nemen ook zelf het woord bij Dorianne.

Het verhaal van Kato Marynissen (21)

Van kindsbeen af werd Kato geconfronteerd met kwetsende opmerkingen over haar gewicht. Wanneer ze echter op haar tiende werd getroffen door lymfeklierkanker werd ze aangemoedigd genoeg te eten om voldoende sterk te zijn om de kanker te overwinnen. Het opzet slaagde maar ook het gewicht werd opnieuw mikpunt van spot. Na talloze bemerkingen over haar gewicht in combinatie met een tomeloze honger naar perfectie, besloot Kato zelf de controle in handen te nemen. Ze begon geestdriftig calorieën te tellen en extreem te sporten in de hoop op die manier te kunnen voldoen. Gelukkig had haar omgeving sneller dan zijzelf door wat er aan de hand was en liet ze zich opnemen om te worden behandeld voor anorexia nervosa. Na een lang en hard gevecht zei Kato haar eetstoornis vaarwel.

Het verhaal van Samy Meziani (28)

Acht jaar geleden stapte Samy Meziani (28) na een wild feestje in de wagen bij zijn beste vriendin die goedgemutst maar beschonken het stuur nam. Ze kregen een ernstig verkeersongeval waarbij Samy zijn arm verloor. Na een maandenlange revalidatie gaf Samy zijn leven een nieuwe wending door studies voor leerkracht aan te vatten. Inmiddels haalde hij zijn diploma en combineert hij zijn taak als lesgever met het geven van lezingen over de gevaren van dronken rijden.

Generation M: The story of my life vanaf 25 december op VRT NU.

Het programma is een samenwerking tussen VRT NU, MNM en ED Tv. Het format werd bedacht door ED Tv.

-----------------------------------

Noot aan de redactie:

Interviewvragen voor Dorianne Aussems via Elise.Vandevenne@vrt.be.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke MNM

 

Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos