Skip to Content
Het beste nummer van 2014 volgens de MNM-luisteraars? Home van Dotan

Het beste nummer van 2014 volgens de MNM-luisteraars? Home van Dotan

Home op 1 in het MNM50 Jaaroverzicht

Van een entree gesproken. Een jaar geleden kende niemand de 28-jarige Dotan Harpenau uit Nederland, maar zijn nummer 'Home' blijkt één jaar later wel het populairste nummer van 2014 te zijn bij de luisteraars van MNM. Het nummer kwam op 28 juni de wekelijkse MNM50 binnen, en staat er een half jaar later nog altijd in. Voorlopig goed voor 26 weken, waarvan vier op de eerste plaats afgelopen zomer. Geen wonder dat hij op dinsdag 30 december op 1 eindigt in het MNM50 Jaaroverzicht van 2014. Die top honderd zet de sterkste nummers uit de MNM50 van het afgelopen jaar in de schijnwerpers.

MNM50 Jaaroverzicht: dinsdag 30 december 2014 van 12.00 tot 19.00 uur op MNM met Thibaut Renard.
De MNM50 hoor je elke zaterdag op MNM van 9.30 tot 13.00 uur.

 

De eerste plaats in de MNM50 Jaaroverzicht is dus voor nieuwkomer Dotan met Home. Ook de twee andere plaatsen in de top 3 worden ingevuld door nieuwe namen. Het Amerikaanse duo A Great Big World strikte Christina Aguilera voor de wereldhit 'Say Something', en dat konden de MNM-luisteraars erg smaken. Het nummer eindigt op de tweede plek. 'Glee'-actrice Lea Michele ontpopte zich dit jaar tot popprinses met een eerste album. Haar hit 'Cannonball' mag de top 3 vervolledigen.

 

De lijst van de luisteraars

Het MNM50 Jaaroverzicht is letterlijk de lijst van de luisteraars. Hij werd opgesteld aan de hand van de stemmen die duizenden MNM-fans het voorbije jaar uitbrachten voor de MNM50, de interactieve hitlijst van MNM. Thibaut Renard presenteert het MNM50 Jaaroverzicht op dinsdag 30 december, en overloopt samen met de luisteraars hun honderd absolute favorieten van 2014.

 

De top 10 van het MNM50 Jaaroverzicht

 

Titel

Artiest

1

Home

Dotan

2

Say Something

A Great Big World ft. Christina Aguilera

3

Cannonball

Lea Michele

4

Dark Horse

Katy Perry ft. Juicy J

5

Things We Lost In The Fire

Bastille

6

Ta Fête

Stromae

7

Take Me To Church

Hozier

8

Happy

Pharrell Williams

9

Bang Bang

Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj

10

Geronimo

Sheppard

 

 

Thibaut Renard, al zes jaar lang de stem van de MNM50, zet de opvallendste trends uit het MNM50 Jaaroverzicht op een rij:

 

One Direction: de allerpopulairste

Boysband One Direction was vorig jaar al dé grote slokop, toen de vijf jonge goden met vijf nummers in het MNM50 Jaaroverzicht stonden. Dit jaar doen ze bijna even goed. Alweer vier van hun nummers horen bij de 100 beste van 2014. Niemand doet beter.

Daarna volgt een peloton artiesten die met drie nummers in de top 100 ook een mooi jaar hadden. Zo blijkt One Direction stilaan stevige concurrentie te krijgen van poprockband 5 Seconds Of Summer. De Aussies versierden niet alleen menige puberkamer, ze wisten ook hun drie eerste singles bij de beste 100 te krijgen. Elk nummer van hen haalde dit jaar de eerste plaats in de MNM50.

Ook de naam Ariana Grande kan je best onthouden. 2014 was voor haar het jaar van de grote doorbraak. Drie nummers in de top 100, waarvan er twee de eerste plaats haalden in 2014.

En in Duitsland loopt een nieuwe top-DJ rond. Zijn naam? Robin Schulz. Twee remixes van zijn hand ('Prayer In C' en 'Waves') én zijn eigen hit 'Sun Goes Down' blinken in de top 100.

Ten slotte mogen ook Ed Sheeran, Nicki Minaj en Pitbull tevreden terugblikken met drie noteringen.

 

Straffe Belgen

Ook dit jaar kleurt het MNM50 Jaaroverzicht best wel zwart-geel-rood. Stromae deed het uiteraard fantastisch maar ook Ian Thomas haalt, net als Stromae, twee maal de top 100. 2 Fabiola mocht dan misschien niet naar het Eurosongfestival, hun 'She’s After My Piano' stond wél twee weken lang op 1 in de MNM50 dit jaar. De andere Belgische die dit jaar de eerste plaats wist te bemachtigen, Emma Bale, piekte net te laat op het jaar om nog de top 100 te halen.

Verder mogen we fier blijven op Belgische beatbrouwers als Netsky, The Magician of nieuwkomer Lost Frequencies. Ook zij staan allemaal bij de 100 beste van ’t jaar.

 

6 jaar MNM50

Komende zaterdag begint de MNM50 aan zijn zevende levensjaar. Het valt op dat drie namen élk jaar het jaaroverzicht haalden met één of meerdere hits. David Guetta en Rihanna zijn voor de zesde keer op rij van de partij, elk met twee hits in 2014. Pitbull doet nog beter en kleurt in zijn zesde opeenvolgende jaar de lijst met drie hits! Het is met andere woorden duidelijk wie dé heersers van de hitlijsten waren de afgelopen jaren.

Eén trend is wel gebroken. De enige Belgen die zes op een rij konden scoren, Milk Inc., haalden dit jaar net niet de 100 beste.

 

 

 

Contacteer ons
Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos