Skip to Content
De winnaars van MNM Start To DJ: van Tomorrowland tot Ibiza

De winnaars van MNM Start To DJ: van Tomorrowland tot Ibiza

MNM geeft jong dj-talent een duwtje in de rug met MNM Start To DJ.

Maandag 12 augustus 2019 - Voor het negende jaar op rij gaat MNM met MNM Start To DJ op zoek naar de strafste jonge dj van het moment, die met enkele platen een feest in lichterlaaie kan zetten. Vorige week stelde MNM-dj Laura Govaerts de zes finalisten van MNM Start To DJ 2019 aan het publiek voor. Een van hen zal in de voetsporen treden van niemand minder dan DJ Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex en Merlo.

Tijdens de finaleweek van maandag 12 tot en met donderdag 15 augustus barst de muzikale strijd los. De zes geselecteerde kandidaten draaien er vanuit Ipanema bij Versuz in Hasselt op los om de felbegeerde titel van MNM Start To DJ 2019 in de wacht te slepen. De wedstrijd kan gevolgd worden via de MNM-app. Na een week vol uitdagende sets en stevige opdrachten kennen we op donderdagavond 15 augustus dé grote winnaar van Start To DJ 2019.

Hoe is het de winnaars van de vorige edities nu eigenlijk vergaan? Zijn ze erin geslaagd hun overwinning te verzilveren? Een overzicht van 8 jaar dj-toptalent!

De winnaars van MNM Start To DJ: al 8 jaar toptalent van eigen bodem

MERLO/Jordi Dhooge uit Waarschoot: winnaar MNM Start To DJ 2018

 • Hij bracht samen met het label Generation Smash van Dimitri Vegas zijn eigen single uit, 'Prove it'.
 • Merlo stond in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike in Ushuaïa in Ibiza. Meer daarover lees je hier.
 • Hij kreeg zijn eigen radioshow op MNM.
 • Hij speelde op diverse festivals en feestjes, waaronder Rijvers Festival, Gentse Winterfeesten, Sunrise festival en Dance D-Vision. Daarnaast draaide hij ook samen met Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies en Regi.    
Story image

Spynex/Simon Heylen uit Geel: winnaar MNM Start To DJ 2017

 • Hij bracht zijn eigen single uit: 'Home'.
 • Spynex trad op in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike op de closing night van hun 'Tomorrowland Garden Of Madness'-feestjes in de legendarische club Ushuaïa. Meer daarover lees je hier. ​
 • Hij had zijn eigen radioshow op MNM.
Story image

5NAPBACK/Laurens Van Herck uit Antwerpen: winnaar MNM Start To DJ 2016

 • Hij bracht al verschillende singles uit: 'Waste My Time', 'Rain on me' en 'Do You Better'. Eind oktober 2018 lanceerde hij samen met Romeo Blanco een single ‘Deep Waters’ feat. Donna Lugassi. Zijn nieuwste single, 'Feels Like Love', bracht hij begin deze zomer uit.
 • Hij draaide in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike in Amnesia op Ibiza.
 • 5NAPBACK draaide daarnaast op verschillende grote festivals, waaronder Tomorrowland, Hype-O-Dream, Summerfestival, Fantasia Festival en Sunrise Festival.
 • Hij was ook te vinden in allerlei bekende clubs, zoals The Village (op Route Du Soleil), The Villa Antwerp, Versuz, Tropics (Lloret De Mar), Stressfactor,…
Story image

Avalonn/Jürgen Beulens uit Aarschot: winnaar MNM Start To DJ 2015

 • Hij had zijn eigen radioshow op MNM
 • Avalonn draaide op ook op enkele bekende en toonaangevende festivals, zoals Rock Werchter en Summerfestival.
 • Hij zette heel wat feestjes in bekende clubs in gang, zoals op New Talents @Versuz, House Garden Fridays @Carré en in de Vooruit in Gent.
Story image

Sample/Sam Pets uit Antwerpen: winnaar MNM Start To DJ 2014

 • Op zijn palmares staan enkele toonaangevende clubs (Noxx, IKON, Versuz, Carré, La Rocca, The Villa ...) en festivals (Summerfestival Mainstage, Sunrise Festival, Couleur Café,...).
Story image

DJ Snes/Akim Chouidem uit Menen: winnaar MNM Start To DJ 2013

 • DJ Snes had een jaar lang zijn eigen radioshow op MNM.
 • Hij draaide in het voorprogramma van David Guetta.
 • Hij was een van de namen op het festival Dance D-Vision.
Story image

Freaquency/Simon De Cock uit Gent: winnaar MNM Start To DJ 2012

 • Freaquency had zijn eigen radioshow op MNM.
 • Hij draaide in het voorprogramma van David Guetta. Een video daarvan vind je hier.
 • Hij speelde sets op heel wat bekende Belgische festivals en events, zoals Summer festival, Tomorrowland, Stressfactor, Laundry Day, Route de Soleil, BoardX en de Warmathon.
Story image

DJ Nobels/Nico Nobels uit Mechelen: winnaar MNM Start To DJ 2011

 • DJ Nobels speelde in het voorprogramma van David Guetta.
 • Hij draaide op enkele grote events en festivals, zoals Beachland, Gentse Feesten, Club Exo en Marktrock.
 • Tegenwoordig helpt hij bij de organisatie van het festival Dance D-Vision.
Story image

Wie kroont zich dit jaar tot winnaar van MNM Start To DJ?

Vorige week maakte MNM-dj Laura Govaerts de namen bekend van de finalisten van MNM Start To DJ 2019. Arthur Van Schandevijl (Arthur Lewis), Ellen Degrande (DJ Ellyts), Manu Van Aalst (Manuals), Tijl Iterbeek (TWALLIE), Jean Sauveur Ndizeye (DJ Creator) en Matteo De Bevere (MTOW) strijden deze week om de felbegeerde titel van MNM Start To DJ 2019 binnen te slepen tijdens een week vol uitdagende sets en opdrachten.

Donderdag 15 augustus kennen we de winnaar. Hij of zij krijgt een jaar lang een eigen radioshow op MNM én mag draaien in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike op het Amsterdam Dance Event. Daarnaast krijgt de winnaar de kans om aan een eigen single te werken met het team van Generation Smash, het label van Dimitri Vegas.

Finalisten MNM Start To DJ 2019 met MNM-dj Laura Govaerts
Finalisten MNM Start To DJ 2019 met MNM-dj Laura Govaerts

MNM Start To DJ finaleweek: van maandag 12 augustus t.e.m. donderdag 15 augustus van 16.00 tot 18.00 uur en van 20.00 tot 23.00 uur in de MNM-app, live vanuit Ipanema bij Versuz in Hasselt.

Finale MNM Start To DJ: donderdag 15 augustus van 18.00 tot 21.00 uur op MNM en in de MNM-app, live vanuit Ipanema bij Versuz in Hasselt.

Fien De Coninck VRT Communicatie

 

Over MNM

MNM is dé radiozender voor jongeren van de VRT. Het is een ontspannende hitpartner die de jonge mediagebruikers en hun leefwereld centraal stelt en van daaruit een relevant informatief aanbod brengt. MNM betrekt jongeren en moeilijker te bereiken doelgroepen actief bij de Vlaamse samenleving. De zender stimuleert hen om elkaar te ondersteunen in de complexe wereld en biedt daartoe een interactief platform op de radio en online met een sterke focus op participatie, gemeenschapsvorming en engagement.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

MNM
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos